Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати становници улица Богољуба Урошевића Црног у Уровцима, Обреновачке, Палих бораца и насеља Дубоко у Малој Моштаници.

Сутра је од 9.00 до 12.00 часова у плану је искључење струје у Улици Богољуба Урошевића Црног и насељу Гај два.

У Србији је епидемиолошка ситуација нешто повољнија, али мањи број новозаражених не значи и мањи ризик од инфекције.

Институт за примену нуклеарне енергије и хемијски факултет су отпочели сарадњу са циљем да произведу тест на корона вирус који би могао да замени садашњи из иностранства.

Епидемиолог Предраг Кон каже да се у овом тренутку не може знати како ће изгледати школска година. О предложеним моделима наставе од септембра тек ће се одлучивати. Није једноставно донети одлуке по питању обавезних маски током наставе. Исто тако је питање да ли је корисно да се носе маске ако се поштује дистанца, навео је Кон.
ЈП „Путеви Србије“ до 13. августа изводе радове на чишћењу и испирању кишне канализације на мостовима на делу државног пута I А реда број 2, на деоници Сурчин – Обреновац. Радови се најпре изводе у смеру ка Сурчину, а затим у смеру ка Обреновцу. За саобраћај је затворена зауставна саобраћајна трака.

На деоници аутопута Обреновац – Уб, у оба смера, обављају се радови на кошењу и сакупљању покошене траве са банкине и путног земљишта, па је до 15. августа од 7.00 до 18.00 часова за саобраћај затворена зауставна трака.

На основу извештаја о мониторингу одраслих форми комараца на територији градске општине Обреновац, вечерас ће бити организована акција третирања одраслих форми комараца на подручјима Дражевца, Пољана, Конатица, Звечке, Ратара, Дрена и излетишта Забран. Почетак акције планиран је за 18.00 часова и може бити промењен у зависности од тренутних метеоролошких услова на терену. Уколико временски услови буду неповољни, акција ће бити одложена за сутра.