У ковид амбуланти Дома здравља Обреновац у претходних седам дана тестирано је око 2.000 грађана, од којих је на коронавирус позитивно 760 пацијената. 13 Обреновчана је упућено на болничко лечење .

Расте број заражених и међу децом школског и предшколског узраста у Обреновцу. Од укупно тестираних 120 малишана школског узраста присуство вируса корона је потврђено код 48 школараца. Тестирано је и 124 предшколца, од којих је ковид позитивно 18 малишана. Хоспитализована су два детета предшколског узраста.

Због зимског распуста у обреновачким вртићима је ових дана мање деце, у просеку редовно долази око 600 малишана. На коронавирус позитивно је 12 малишана и 18 запослених у ПУ ”Перка Вићентијевић”.

ГО Обреновац је почела да прикључује прва домаћинства на гасоводну мрежу. Цена прикључка је 780 евра. Износ је могуће је платити на 36 месечних рата. Цена гаса је 36,00 динара по кубику, што значи да је за кућу од 100 метара квадратних потребно издвојити око 500 евра за сезону.

Зимски услови вожње очекују возаче у свим крајевима, а посебно на путевима у подручјима где је предходних дана било највише снежних падавина, јер сад хладан ваздух и мраз леде све деонице на којима је и после чишћења пута од обилних падавина, снег остао на коловозу, саопштио је Ауто-мото савез Србије.