• 27. маја 2018.
  • 10:00
  • Градска општина Обреновац

У недељу, 27. маја Градска и црквена општина Обреновац обележавају општинску славу Силазак Светог Духа на апостоле – Свете Тројице. Тим поводом сваке године се организује литија кроз градске улице.

Колона ће се формирати испред Цркве Силаска Светог Духа на апостоле у 9.45 часова, а литија ће кренути у 10.00 часова. Литија ће се кретати Улицом Краља Петра Првог од Цркве до Ц маркета, затим ће скренути у Улицу Вука Караџића до општине Обреновац. Испред зграде општине ће застати где ће чланови ДНКТ ”Јека” одиграти једну кореографију. Након сечења славског колача, чланови ЦОТК ”ТЕНТ” ће на тргу још једном кореографијом испратити литију.

Након тога ће литија наставити преко Трга Др Зорана Ђинђића до Улице Милоша Обреновића, прелазећи Улицу Војводе Мишића код ”МТС-а”, па потом Улицом Милоша Обреновића пролазећи поред Библиотеке ”Влада Аксентијевић” и Прве обреновачке основне школе, где ће скренути у Улицу Краља Петра Првог и вратити се у двориште цркве.

Истог дана, у недељу, 27. маја, поводом општинске славе, Градска општина Обреновац организује традиционалну манифестацију ”Дечији фестивал фолклора”. Фестивал ће се одржати у периоду од 18.00 до 21.00 час на игралишту ”Мала Раба”. У случају падавина, фестивал ће се одржати у сали Соколског дома”. У фестивалу учествује 17 културно уметничких друштава из Србије са преко 300 чланова.