• 5. јула 2018.
  • 20:00
  • Библиотека ''Влада Аксентијевић''

У оквиру манифестације ”Обреновачко лето”, у четвртак, 5. јула са почетком у 20.00 часова ће на летњој сцени у дворишту Библиотеке ”Влада Аксентијевић” бити одиграна представа “Без поговора” по тексту Харолда Пинтера.

Режија: Вида Огњеновић

Играју:
Милан Узелац – Бен
Огњен Дрењанин – Гас

Синопсис:
Бен и Гас су на задатку. На договреној локацији чекају да заврше свој посао. Међутим, чекање траје много дуже него што је уобичајено а праћено је низом догађаја који их додатно збуњују.

“Комад ”Без поговора” је донекле типичан Пинтеров краћи комад о лудилу насиља, које се не представља као ексцес него упућује на структуру поретка, с тим што овај пут његови јунаци нису ”мирни грађани” који западају у свето лудило моћи, него професионалне убице. Од којих један страда не само зато што покаже вишак слабости према жртви женског пола, него пре свега зато што се усуди да, и то чак више него једном, постави питање ”Ко му је рекао да то уради?”, односно ко је тај који је човеку рекао ”Убиј!”, а пре тога научио човека да се таквом налогу повинује.

Представа ”Без поговора”, у продукцији Факултета савремених уметности и Драмске групе ”Жаока”, у режији Виде Огњеновић прецизно је и прегледно режирана, са основним циљем да да простора младим глумцима, Милану Узелцу (Бен) и Огњену Дрењанину (Гас), којима је ово била дипломска представа.”
(из критике Владимира Коларића).

Драмско удружење “Жаока” основали су млади глумци окупљени око пројекта “Папагај” по тексту Данила Киша са циљем даљег рада на заједничким пројектима.

Улаз је бесплатан.