• 23. маја 2018.
  • 20:00
  • Спортско културни центар ''Обреновац''

У оквиру XII филмске Турнеје Слободна зона у Спортско културном центру “Обреновац” у среду, 23. маја са почетком у 20.00 часова биће приказан филм “Ћамбра” из 2017. године.

Трајање: 120 минута. Режија: Џонас Карпињано. Земља: Италија, Француска. Улоге: Пио Амато, Коудоус Сеихон, Иоланда Амато, Дамиано Амато. Жанр: Играни.

Сниман на аутентичној локацији, овај филм и његови јунаци су прави филмски драгуљ. У Ћамбри, малој румунској заједници у Камбрији, Пио Амато очајнички жели да одрасте што брже. Са само 14 година, он пије, пуши и један је од ретких ко може да иде раме уз раме са локалним Италијанима, афричким имигрантима, као и његовим Румунима. Пио свуда прати свог старијег брата Козима, тако савладавајући неопходне вештине за преживљавање на улицама њиховог родног града. Када Козимо нестане и ствари крену да иду по злу, Пио жели да покаже да је спреман да замени свог старијег брата у процесу који ће га натерати да се замисли да ли је заиста спреман да буде одрастао.

О редитељу:

Џонас Карпињано провео је детињство између Рима и Њујорка. Почео је са снимањен филмова на Веслијан универзитету, а након дипломирања наставио је да ради на филмовима у Америци и Италији. Његов редитељски рад приказиван је на многим светским фестивалима, где је и освајао награде у Кану, Венецији и на Санденсу. Његов први дугометражни филм Медитеран, дебитовао је на филмском фестивалу у Кану, где је освојио награду Националног одбора за најбољи дебитантски филм 2015. године. Његов други дугометражни филм Ћамбра, премијерно је приказан на Канском фестивал прошле године. Џонас живи у Италији где наставља свој рад као писац и редитељ.

Фестивали и награде:

  • Label Europa Cinemas, Филмски фестивал у Кану, 2017
  • CPH PIX, 2017
  • International Confederation of Art Cinemas Award, Jameson CineFest – Miskolc међународни филмски фестивал, 2017
  • Филмски фестивал у Минхену, 2017

Улаз на пројекцију је слободан. Инфо: 011/8721-361.