• 16. маја 2018.
  • 20:00
  • Спортско културни центар ''Обреновац''

У оквиру XII филмске Турнеје Слободна зона у Спортско културном центру “Обреновац” у среду, 16. маја са почетком у 20.00 часова биће приказан документарни филм “Чавела” из 2017. године.

Трајање: 93 минута. Режија: Кетрин Ганд, Дареша Кјyи. Земља: САД Улоге: Педро Алмодовар, Елена Бенарош, Мигуел Босе. Жанр: Документарни.

Тешко да је у један живот могло стати више страсти, бола и радости. Чак иако никада нисте чули за Чавелу Варгас, у њеним песмама ћете се препознати. Уз помоћ своје лирске структуре, Чавела пружа гледаоцима надахњујуће и интелектуално изазовно путовање кроз живот иновативне уметнице Чавеле Варгас прожет иконоклазмом. Фокусирајући се на интервју снимљен 20 година пре њене смрти који никада раније није виђен и приче из њених песама, као и на митове који су други причали о њој, а и она сама о себи, филм представља привлачан приказ жене која се усудила да живи за облачење, певање, снове и да говори оно што мисли.

О редитељима:

Кетрин Ганд је оснивач и редитељ компаније Аубин Пикчерс. Она је продуцент, редитељ, писац и активиста, као и добитник Еми номинација. Њен медијски рад се фокусира на стратешку и одрживу социјалну трансформацију, уметност и културу, ХИВ и сиду, репродуктивно здравље и животну средину. Њени прошли филмови попут Born to Fly, What’s On Your Plate?, A Touch of Greatness, Motherland Afghanistan, Making Grace, On Hostile Ground, and Hallelujah! су приказивани широм света по фестивалима, позориштима, музејима, школама као и на ПБС-у, Дисцоверијy и Сундансе Чанел-у.

Дереша Кјуи је награђивани редитељ и телевизијски продуцент са преко 25 година радног искуства. Након што је радила у Њујоршкој заједници независног филма, одлучила је да похађа школу филма и постала члан студентског програма на Њујоршком универзитету где је дипломирала у области филма и телевизије. Била је продуцент, сценариста и режисер краткометражног филма Land Where My Fathers Died где је такође глумила заједно са Исајом Вашингтоном. Била је извршни продуцент награђиваног краткометражног филма Thugs, The Musical! теренски продуцент серије Totally Biased with W.

Фестивали и награде:

  • Берлинале, 2017
  • Награда публике, Фрамелине Сан Францисцо Интернатионал ЛГБТQ Филм Фестивал, 2017
  • Почасна награда, Фрамелине Сан Францисцо Интернатионал ЛГБТQ Филм Фестивал, 2017
  • Награда публике, Л.А. Оутфест , 2017
  • Главна награда жирија, Л.А. Оутфест , 2017
  • Сиднеј међународни филмски фестивал, 2017
  • Шефилд Доц/Фест, 2017

Улаз на пројекцију је слободан. Инфо: 011/8721-361.