Због најављене реконструкције дела саобраћајнице данас је за саобраћај до 16.00 часова затворен део Улице Војводе Мишића, од Жикине пекаре до Хајдук Вељкове улице.

– Као што смо и обећали кренули смо у реконструкцију централних градских улица. Ово није никаква шминка, ово је суштинска реконструкција. Биће урађене и све топловодне и водоводне и канализационе инсталације као и репарација асфалтне подлоге. Након овога прелазимо на Улицу Ђачког батаљона и Рваћанску. И на тај начин ћемо заокружити први циклус реконструкција по граду. Захваљујем се грађанима на кооперативности, буквално већ у 8.00 часова, када су започети радови, ни једног аутомобила није било на улици. Ово је доказ да смо ми једна добро организована земља када то желимо – закључио је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је истакао да је реконструкција ове улице од виталног значаја као и да ће се одвијати у три фазе. Први сегмент реконструкције је од ”Жикине пекаре” до ватрогасног дома, то јест до Хајдук Вељкове улице, након тога ће ићи сегмент до Гембешеве улице, и на крају до Улице Краља Петра Првог, то јест, до играонице ”Рибица”. Он је апеловао на грађане који станују у том делу града да уклоне своја возила, како би планирани радови што пре и неометано били обављени, а о терминима друге и треће фазе ће грађани бити благовремено информисани.

Борис Ивковић директор ЈКП ”Топловод” је напоменуо да топловодна инфраструктура у овој улици прелази на 18 места.

– То је значајн број прелаза. Од тога 15 прелаза су примарни и стратешки важни цевоводи и ми се заиста трудимо да идемо у сусрет будућим догађајима да предупредимо сваку могућност да овај асфалт поново сечемо. На свим местима за која имамо сазнања да могу бити проблематична извршићемо санирања како би асфалт остао нетакнут, а све касније евентуалне радове ћемо настојати да радимо само у зони тротоара или у зонама зелених површина, јер је то брже и јефтиније, а нама је циљ да се асфалт не сече без плана и синхронизације – нагласио је Ивковић.