Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац”, током лета 2022. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 9 бесплатних радионица под називом ”Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током лета.

Како истичу из Канцеларије за младе општине Обреновац, радионице ће бити пре свега усаглашене са потребама и жељама младих суграђана.

– На задовољство свих наших суграђана, најмлађих, оних старијих, али и њихових родитеља, настављамо са нашим радионицама. Пре само неколико дана, завршили смо серију зимских радионица, једним феноменалним концертом полазника школе гитаре, а сада су на ред дошле летње радионице. Током целе године прикупљамо информације у разговору са младим људима о њиховим интересовањима – рекао је Урош Мирићић испред Канцеларије за младе општине Обреновац.

Ове године, током лета, у плану је реализација 9 бесплатних радионица намењених младим Обреовчанима.

– Релаизоваћемо радионице које су се већ показале као веома посећене, као што је радионца са науком на ти, потом радионице цртања и веза, као и школе новинарства, а такође смо  увели и неке нове радионице, као што су радионица музичко забавиште, као и радионицу која ће младима омогућити обилазак културних знаменитости Обреновца, затим радионицу модерног плеса и зумбе, о од ове године млади суграђани имаће прилике да посећују две потпуно нове радионице, радионицу филма и монтаже и радионицу роботике – навео је Мирићић.

Један полазник могао би похађати више радионица, у складу са интересовањима, међутим број полазника на радионицама је ограничен, а предност ће имати они који се пре пријаве.

Радионце ће почети 1.јула и трајаће током целог лета, а све потребне информације о радионицама можете погледати овде.

Пријаве на радионице могу се подносити до 25. јуна путем пријавног формулара.