Уводна конференција којом је започет процес израде стратешке бриге за младе, одржана је 11. јуна у малој сали СКЦ-а са почетком у 17 часова. Након регистрације учесницима су се на пленарном делу обратили председник општине Жељко Јоветић,  координатор КзМ Душко Крстић, Данијела Јовић испред Групе “Хајде да…” и Живка Станковић ученица и учесник SYLP програма.

У радном делу конференције учесници су се према интересовању поделили у радне групе, међусобно се упознали, направили план будућег рада групе, дали своја прва размишљања о проблемима младих у оквиру области којом се бави радна група и примере добре праксе, решавања проблема.
Први састанак радних група фацилитирали су: Култура, спорт и рекреација – Марко Ристић, Образовање – Новица Филиповац, Слободно време, активизам и волонтеризам – Бојан Грујић, Запошљавање – Ненад Ковачевић, Социјална политика – Драгослав Мршевић, Информисање и мобилност – Томислав Јеремић, Активно учешће младих у доношењу одлука – Жељко Јоветић, Здравље и екологија – Хаџи Славица Сарић и Безбедност – Ренато Цветковић, док су конференцију фацилитирали експерти из области омладинске политике Данијела Јовић и Ненад Малетин.

{yoogallery src=[/images/lap/konferencija] width=[100]} 

Именовани су координатори/ке радних група и њихови помоћници, које крајем јуна чека Тренинг за развој стратешке бриге о младима и ЛАП, а почетком септембра Тренинг за јачање капацитета за истраживање и лидерство. Координатори радних група су:

  • Образовање – Бојана Ашковић / Душица Чолаковић
  • Култура, спорт и рекреација – Марко Ристић / Милица Алавања
  • Слободно време, активизам и волонтеризам – Бојан Грујић / Маја Иванковић
  • Запошљавање – Игор Банковић / Милош Милисављевић
  • Социјална политика – Виктор Стојковић / Мијодраг Богићевић
  • Информисање и мобилност – Исидора Адамовић / Јелена Матић
  • Активно учешће младих у доношењу одлука – Слађана Павловић / Анђела Љајевић
  • Здравље и екологија – Хаџи Славица Сарић / Милан Малешевић
  • Безбедност – Ренато Цветковић / Војин Несторовић

Извештаји са првог састанка радних група:

На завршном делу усвојена је визија Локалног акционог плана за младе ГО Обреновац  – “Млади Обреновца знају, хоће и имају једнаке прилике да активно доприносе и преузму одговорност за лични развој и развој Обреновца уважавајући друге и другачије” ,затим се приступило потписивању протокола о сарадњи на изради ЛАП-а.
Конференцији је присуствовалo преко стотину учесника, списак свих учесника можете преузети овде…

 

Пројекат се реализује уз подршку

Међунардног центра Ulof Palme, SIDA, Balkan trust for Democracy и општине Обреновац