Настављени су радови на реконструкцији водоводне мреже од вртића ”Весељко” до надвожњака у Стублинама. Траса је дужине 4,2 километра, а вредност радова је 60 милиона динара.

Нове цеви ће бити већег пречника, то јест фи 400 у односу на досадашњих 200, те ће нова мрежа омогућити боље водоснабдевање, закључио је члан Већа Градске општине Обреновац Александар Пантелић. Друга ствар је што ће грађани Обреновца који живе у удаљеним селима захваљујући проширењу капацитета мреже по први пут добити градску, питку воду.

Директор ЈКП ”Водовод и канализација” Обреновац Бранко Матић нагласио је да је читав поступак урађен по фазама и да, када се све заврши, целокупна површина општине добиће могућност да буде покривена водоводном мрежом како би свака кућа имала прикључак.

– У питању је веома компликована деоница, заправо, најзахтевнији је део на коме се сада налазимо, од Улице Ђачког батаљона до Улице Солунског фронта јер има доста инфраструктуре у тротоару куда практично треба да иде и нова линија. Грађани ће бити превезани на нову линију тек по завршетку свих радова тако да неће бити проблема у водоснабдевању нити рестрикција и несташица – истакао је Матић и додао да је завршетак радова предвиђен за крај новембра или почеткак децембра.

Када се заврше ови радови на цевоводу биће извршена потпуна реконструкција Улице Ђачког батаљона у дужини од 1,2 километра, чија је вредност 20 милиона динара.