Програму Омладинског фонда, који реализује Канцеларија за младе општине Обреновац, у сарадњи са Градом Београдом прикључио се велики број младих Обреновчана. Они су представили своје идеје и успели да добију средства која ће њихове замисли спровести у дело.

У наредном периоду очекује се реализација 13 омладинских пројеката, који ће значајно допринети изгледу општине Обреновац и околних месних заједница.

”Кутак за младе – Дражевац”, ”Мој град место за све”, ”Зборник дечијих радова”, ”Теретана на отвореном у Великом Пољу” само су неки од пројеката који ће бити подржани и реализовани до краја марта 2019. године.

– До сада смо овај пројекат спроводили са Фондацијом ”Ана и Владе Дивац”, од ове године сарађујемо са Градом Београдом. Пројекат свaкако настављамо и наредне године, као и свих претходних биће могуће да млади људи своје идеје спроведу у дела. Ми ћемо као и до сада определити 600 000 динара за исти овај пројекат, како би опет нека нова генерација своје идеје довела до краја –  истакао је Милош Станојевић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Станојевић је подсетио да Омладински фондови показују своје резултате у Обреновцу од 2008. године, што представља пример добре праксе активног учешћа младих у доношењу одлука.

Списак подржаних пројеката можете погледати овде.