Саобраћајно предузеће ”Ласта” је у претходних годину дана обновило возни парк са 69 нових аутобуса који су укључени у приградски саобраћај, а од данас ће се на улицама Обреновца наћи још 8 нових возила, од чега 2 зглобна и 6 соло аутобуса.

Руководилац Саобраћајног предузећа ”Ласта” Обреновац Миодраг Крталовић је рекао да ће поменута нова возила саобраћати на градским линијама у Обреновцу, ка Сурчину и Степојевцу, то јест Лазаревцу.

– Сва нова возила су климатизована и функционална чиме смо повећали квалитет услуге. Поред тога извршили смо финансијску консолидацију предузећа уз велику подршку државе нарочито председника Вучића, као и градске управе на челу са градоначелником Синишом Малим – казао је Крталовић и додао да се то предузеће укључило у пројекат сениор картица, што значи да ће сваки пензионер који користи сениор картицу убудуће имати 10 одсто попуста на међумесни превоз, али и 10 одсто на цену годишње карте.

Председник скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је истакао да је превоз Обреновчана једна од најзначајнијих социјалних тема.

– Откако смо се пре две године активно укључили у ову тему и њом се, заједничким снагама са градом Београдом, озбиљно бавимо, много тога смо позитивног урадили – казао је Вранешевић и подсетио да је од тада смањена цена карте превоза. Вранешевић је додао да се дата обећања испуњавају са увођењем нових линија, обновом возног парка и побољшањем општих услова превоза.

– Свесни смо да је било пуно наслеђених проблема, али корак по корак све решавамо – закључио је Вранешевић.

У претходном периоду су уведене нове линије: 860М из Индустријске зоне у Баричу до Београда, 860Б из Индустријске зоне у Баричу, преко Мале Моштанице до Београда и 860Л из Обреновца преко Степојевца до Лазаревца, а ред вожње можете погледати овде.