Јавно комунално предузеће “Обреновац” и овог лета ради на уређењу обреновачких насеља. У питању су редовни послови одржавања, али и постављање нових мобилијара и дечјих игралишта.

– Ове године смо пуно тога урадили на уређењу градских несеља. Од нивелисања зелених површина, поствљања мобилијара, до редовног одржавања кошењем и грабуљањем траве. Сада постављамо дечја игралишта и једноставно покушавамо да једним домаћинским понашањем створимо пријатан амбијент у градским насељима где нам деца одрастају – рекао је директор ЈКП “Обреновац” Владимир Лалић.

Познато је да грађани имају своје иницијативе и предлоге које се тичу уређења простора у ком живе. О томе колико се ти предлози узимају у обзир код прављења будућих планова Владимир Лалић је рекао:

– Верујте пуно. Имамо и сајт Градске општине Обреновац и сајт Јавног комуналног предузећа где људи често дају врло корисне иницијативе и предлоге на који начин да уредимо градска насеља и покушавамо све то да ослушнемо и изађемо у сусрет њиховим предлозима, јер на крају свима нама то иде у прилог.

 

Директор ЈКП “Обреновац” се осврнуо и на предстојећи зимски период, као и на то шта ово предузеће очекује у том периоду када су у питању уређења насеља.

– Зима је период када нема много уређења. Углавном се раде неки земљани радови и припреме за пролеће. Трудимо се да изнивелишемо зелене површине и припремимо за наредну сезону да би нам било лакше да косимо. Ту је и уређење жбуња, ниског растиња, али главни део радова се ипак обавља у сезони – прецизирао је Владимир Лалић.

 

Проблем представљају површине које су обрасле амброзијом, а које нису у програму уништавања овог корова.

– Површине које су ушле у одржавање, дакле јавне површине, се редовно одржавају јер имамо програм са општином Обреновац. Међутим, веома често су површине на које имамо притужбе приватне, и ту би на сцену требало да ступи комунална инспекција. Комунална инспекција има ингеренције да и на приватним површинама, где је ситуација таква да угрожава околину, да угрожава комшилук и грађане насеља, интервенише и не дозволи такво стање. Јавне површине које су обрасле амброзијом, а нису у програму, такође могу да се одраде по налогу надзорног органа или комуналне инспекције. Трудимо се да, када има таквих терена, изађемо на терен и то одрадимо – објаснио је директор Лалић.