Фестивал народног стваралаштва и фолклорне традиције “Међународни дани Обреновца” почиње данас и трајаће до недеље, 29. августа. Организатори манифестације су Градска општина Обреновац и културно-уметничко друштво “ТЕНТ”.

Манифестација ће окупити пет домаћих и осам иностраних фолклорних ансамбала (из Норвешке, Пољске, Грчке и Турске), укупно њих око 450, који ће осим музичког представити и богатство својих националних кухиња. У оквиру фестивала биће одржани и разговори домаћих привредника са привредницима из земаља из којих долазе фолклорни ансамбли.

Најављујући фестивал Новица Филиповац, члан Већа општине Обреновац и председник Комисије за културу и образовање, је рекао:

– Ово је прва година да се овај фестивал одржава и имаћемо веома богат уметнички програм. Сваке вечери ћемо имати концерте на градском тргу, осим петка који је резервисан за вече виолине које ће бити одржано у Спортско-културном центру Обреновац. Поред концерата организоваћемо и излет у Забран, познату излетничку шуму, као и излет до Београда. 

– Циљ нашег културно-уметничког друштва је да се оствари сарадња младих код нас и из иностранства. Првог дана фестивала биће организован дефиле кроз Обреновац где ће се представити пет наших и осам иностраних ансамбала, након чега ће свака земља имати по 10 минута да презентује игре из својих земаља – објаснио је Слободан Радојичић, генерални секреатр и кореограф КУД-а “ТЕНТ”.

Свечано затварање фестивала предвиђено је концертом у Спортско-културном центру 28. августа у 20 часова.

У случају лоших временских услова концерти ће бити одржани у Спортско-културном центру Обреновац. 

Програм фестивала можете погледати овде.