“Међународни дани Обреновца” одржаће се ове године по први пут од 25. до 29. августа у Обреновцу. На иницијативу и предлог културно-уметничког друштва “ТЕНТ” општина Обреновац је организовала и подржала реализацију ове културно-привредне манифестације.

У питању је фолклорни фестивал на ком ће учествовати пет домаћих културних друштава и осам ансамбала из иностранства. У Обреновцу ће од 25. до 29. августа боравити око 450 учесника из Норвешке, Пољске, Турске и Грчке.  Током трајања фестивала сва фолклорна друштва ће имати два концерта на градском тргу, завршни концерт у Спортско-културном центру, дефиле кроз град, а биће организован и концерт виолина, ревија костима и ношњи, етно сајам, као и једнодневни излет у Београд. 

На фестивалу ће учествовати и представници градова или општина и привреде земаља учесника. Они ће посетити Термоелектрану “Никола Тесла” Б, за њих ће бити организована промоција Обреновца и његове привреде, а биће организовано и вече међународне кухиње где ће сви учесници представити своје националне специјалитете. 

 

Програм фестивала можете погледати овде.