Општина Обреновац последњих неколико година улаже значајна средства у саобраћајну инфраструктуру, па ће као резултат тога мештани Бровића који живе у Станишића и Милосављевића крају од сада до својих домаћинстава долазити новим асфалтним путем уместо старим земљаним који су користили.

 
Староседеоци  Бровића се сећају  како је пут који спаја два засеока изгледао пре скоро пола века и истичу да овај урађени пут представља крај за њихове проблеме и муке које су имали до сада због непостојања асфалтираног пута. Овај пут, по њиховим речима, омогући ће боље услове, како старијим мештанима, тако и млађима који се школују ван села.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је приликом посете Бровићу рекао:

– У Бровићу, као и у неким другим селима у Обреновцу  као што су Пироман, Орашац, Вукићевица, немамо водовод и канализацију, али оно што можемо да урадимо у тим мањим селима је да доведемо пут бар до свих кућа и да живот учинимо урбаним колико је то могуће.

Изградњом овог дела пута омогући ће се боља и бржа веза Бровића са околним местима и самим градом.

 

– Ова раскрсница на којој стојимо је раскрсница која је представљала окретницу аутобуса, а са ова нова два пута долазимо до последње куће у Милосављевића и Станишића крају, тако да овде више неће бити људи који газе по блату – рекао је председник општине.

Остатак лета обележиће радови на читавој територији општине Обреновац. Према речима Жељка Јоветића у овом тренутку се раде припремни радови у Грабовцу, Скели, Ушћу, Звечкој, Забрежју…