Веће градске општине Обреновац, на седници одржаној 12. јануара 2017. године, донело је Решење о образовању Савета за младе Градске општине Обреновац. Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Савета за младе истекао је 15. децембра 2016. године и од предложених кандидата у Савет су именовани:

 

  1. ТАЊА ЗЕЉИЋ РАДОСАВЉЕВИЋ, представник Актива директора обреновачких школа,
  2. АЛЕКСАНДРА АРСЕНОВИЋ, представник Дома здравља Обреновац,
  3. МАЈА САВИЋ, представник Ученичког парламента Техничке школе Обреновац,
  4. ВУКАШИН ЕРИЋ, представник одборничке групе СНС,
  5. МИЛАН ПАВЛОВИЋ, представник одборничке групе ”За независни Обреновац”,
  6. КРИСТИНА ШУСТИЋ, представник Неформалне групе ”Кооператива”,
  7. СРЂАН РАНКОВИЋ, представник ЈП СКЦ ”Обреновац”,
  8. ДУШКО КРСТИЋ, представник Канцеларије за младе и
  9. МИЛОШ СТАНОЈЕВИЋ, представник оснивача.

Задаци Савета образованог овим решењем утврђени су Акционим планом за младе градске општине Обреновац  2016- 2021. године VII-01 бр. 020- 157 који је донела Скупштина градске општине Обреновац  29. децембра 2015. године. Савет за младе је један од кључних механизама који осигурава реализацију Акционог плана за младе, он обезбеђује подршку младима како би учествовали у процесу доношења одлука, као и у активностима које доприносе изградњи бољег друштва.

Свим предложеним и изабраним кандидатима честитамо на ангажовању и препознавању младих као развојног ресурса нашег града. Сигурно смо да ће за свакога имати прилике и простора за рад у Савету за младе, како би сви заједно били подстицај стварању услова за одговорну бригу о младима.
Рачунамо на све организације које су предложиле своје кандидате и очекујемо од њих да буду активан ресурс у развоју омладинске политике у Обреновцу.