Највеће проблеме са електричном енергијом у нашој општини до сада су  имали житељи дела Месне заједнице Ушће чија се домаћинства налазе на неколико стотина метара од ТЕНТ-а Б. Слаб напон онемогућавао је њихово нормално свакодневно функционисање. Постављањем трафо станице и њеним пуштањем у рад проблем становника овог дела Ушћа биће решен.

 
– Нема политичара који је долазио на Ушће а да се није сусрео са питањем мештана «када ћемо ми који живимо поред термоелектране, поред највећег произвођача електричне енергије у Србији, имати нормално напајање». Сви људи који живе овде сусрећу се са свакодневним проблемом да кад треба да укључе шпорет они треба искључе замрзивач и обрнуто – рекао је председник општине Жељко Јоветић приликом посете овој месној заједници.

Ове недеље су екипе Електродистрибуције Београд монтирале трафо станицу која ће омогућити да овај деценијски проблем буде превазиђен.

– Ја се надам да ће након постављања ове станице и времена које буде потребно за пријем овог објекта ови људи коначно моћи да живе као сав нормалан свет, поготово када се узме у обзир да живе у непосредној близини објекта какав је ТЕНТ Б – изјавио је Јоветић.

По речима председника општине Обреновац постављање ове трафо станице је само један од радова које ће екипе ЕДБ-а извести како би се житељима овог дела Ушћа обезбедило нормално снабдевање електричном енергијом.

– Није у питању само постављање трафо станице, ту је и измештање нисконапонске мреже која се углавном налази на пољопривредном земљишту. Она ће бити поред асфалтног пута, те ће у будућности моћи да се ради јавна расвета која овде недостаје, а која није могла да се уради због недостатка нисконапонске мреже.

 

Са проблемом који постоји у овом делу наше општине добро су упознати и надлежни, али га према речима Зорана Ерића, шефа погона обреновачке «Електродистрибуције», до сада није било могуће решити.

– Долазили су људи из овог краја, жалили се на напонске прилике, и стварно је било необјашњиво да људи поред највеће фабрике струје на Балкану имају тако низак напон. Ми смо уложили све напоре да овај проблем решимо, иако је било проблема око имовине и процедура, али смо коначно то довршили.

Након завршетка радова на постављању трафо станице и измештања нисконапонске мреже преостаје још да се обезбеде неопходне дозволе, што ће према садашњим проценама бити завршено у наредних месец дана.