У петак, 16. јула, у 20 часова, у Галерији Спортско – културног центра биће отворена изложба модних цртежа “Историја костима и етно фотографије”. Аутор изложбе је Момчило Ковачевић – Мока.

На овој изложби биће представљена јединствена збирка модних цртежа високе моде насталих у Паризу пре 20 година техником лавирани туш. Цртежи су рађени под лупом и бојени од ручно израђених живописних приподних боја, које су донете из Алжира.

На изложби ће бити изложени и модни детаљи: цвеће, рукавице, шешири, торбице, као и перје које жену претвара у “Слободне птице”, па је тако и колекција добила име. 

Други део поставке састављен је од репродукција “Историје костима 1900 – 1938”, као и ауторских “Етно фотографија” под називом “Сувенир”.

Разгледнице под називом “Обреновац” које ће обогатити ову изложбу имају музејску вредност, тако да су представљене на конкурсу за сувенире града и чекају на реализацију – штампу.

Своје цртеже на овој изложби представљају ученици школе за Модни цртеж и моделинг, која је реализована уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Београда и Комисије за културу ГО Обреновац, као и  Ликовног удружења “Мост”.