Грађани Обреновца данас су добили први интернет парк на градском тргу у коме ће, захваљујући сарадњи града Београда и компаније Теленор, моћи бесплатно да користе Теленор интернет у наредне две године.

Парк су отворили Мирослав Чучковић, члан Градског већа, Слободан Молеровић, директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине и Ана Крстић, менаџерка Теленор фондације. 

– Данас смо отворили први парк ван градског језгра, којим смо обогатили забавни садржај и захваљујући доброј сарадњи са компанијом Теленор омогућили грађанима да у што већем броју користе бесплатан интернет. Грађани Обреновца моћи ће у наредне две године да проверавају пошту и сурфују интернетом бесплатно у амбијенту градског парка – рекао је Мирослав Чучковић. 

Слободан Молеровић је о овој акцији Теленора рекао:

– Ја бих желео да се захвалим Градском већу на иницијативи и Теленору што је препознао значај те иницијативе и реализовао идеју отварања интернет парка у Обреновцу. Значај овог пројекта за Обреновац је, поред социјалног аспекта који се огледа у дружењу и провођењу времена на јавним просторима, и пословног аспекта који се огледа у доступности битних информација. Овај пројекат има значај и у разбијању предрасуда. До сада је асоцијација обичног човека када се помене компјутер била затворена просторија. Од данас па на даље акценат ће бити на отвореним просторима, дружењу и боравку у природи.

– Компанија Теленор увек тражи начине да помогне локалној заједници, јер је друштвена одговорност део наше корпоративне културе. Као лидер у области телекомуникација и један од водећих провајдера широкопојасног интернета у Србији наша жеља је да обезбедимо квалитетну и брзу интернет везу што већем броју људи и на тај начин допринесемо развоју информатичке писмености. Настављамо сарадњу са градом, започету прошле године, која има за циљ обезбеђивање бесплатног интернета што већем броју грађана – казала је Ана Крстић, менаџерка Теленор фондације.

Србија је у јуну 2008. године добила први интернет парк у историји, у Студентском парку у Београду. Поред Обреновца, у 2010. години бесплатан Теленор интернет омогућен је у седам градова у Србији – у Новом Пазару, Београду, Нишу, Бору, Крагујевцу и Смедереву.