Међу осам репрезентативних изложби из области пољопривреде чије организовање ове године подржава Град Београд преко Секретаријата за привреду налази се и “Изложба цвећа Обреновац 2010”. Као и претходне године изложбу ће, у сарадњи са Градском општином Обреновац, организовати Регионални центар за развој МСП и предузетништва “Београд” преко свог “Предузетничког центра Обреновац”.

Град Београд намерава да, и на тај начин, подстакне пољопривредну производњу и омогући успешним индивидуалним пољопривредним произвођачима да  на изложбама и манифестацијама покажу своја достигнућа у овој  привредној грани. Не треба заборавити да од 17 београдских општина, само три немају руралне делове.
 
Ове године су подржаване неке изложбе које се већ традиционално одржавају, али и неке које се први пут организују. Међу изложбама које су постале традиционалне, налази се и “Изложба цвећа Обреновац 2010” коју ће, у оквиру истоименог пројекта, 27. септембра, на великом тргу испред Градске општине Обреновац, организовати Регионални центар за развој МСП и предузетништва “Београд”.
 
Прошлогодишње изложбе цвећа у Обреновцу су привукле велики број учесника и гостију.  С обзиром да су имале продајни карактер, задовољни су били и учесници који су остварили солидне приходе продајом цвећа, али и ручно прављених производа од цвећа и производа са мотивима цвећа.