Веће градске општине Обреновац, на седници одржаној дана 29.08.2016. године, на основу члана 55. Статута градске општине Обреновац („Сл. лист града Београда“, бр. 19/14 – пречишћен текст и 73/14), члана 58. Пословника Већа градске општине Обреновац („Сл. лист града Београда“, број 6/13 и 12/15) и члана 17. Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, разматрајући Извештај Комисије за сарадњу са удружењима и омладином о спроведеном јавном конкурсу за учешће градске општине Обреновац у финансирању пројеката удружења средствима из буџета градске општине Обреновац за 2016. годину, са предлогом Одлуке од 23.08.2016. године, донело je

ЗАКЉУЧАК

1. УСВАЈА СЕ Извештај Комисије за сарадњу са удружењима и омладином о спроведеном јавном конкурсу за учешће градске општине Обреновац у финансирању пројеката удружења средствима из буџета градске општине Обреновац за 2016. годину, са предлогом Одлуке од 23.08.2016. године, расписаном Одлуком председника градске општине VIII-01 бр. 020-4/ 104 од 21.07.2016. године на који се пријавило 4 удружења.

2. Прихвата се предлог Одлуке о избору пројекта удружења који је саставила наведена Комисија 23.08.2016. године са пријавом која је изабрана по конкурсу и која ће се финансирати средствима из буџета градске општине Обреновац у 2016. години.

Председник градске општине, у складу са наведеним Извештајем и предлогом Одлуке о избору пројеката удружења, донеће:
– Oдлуку о избору по јавном конкурсу једне пријаве удружења која ће се финансирати средствима буџета градске општине Обреновац за 2016. годину, и то: Удружења новинара Обреновца са пројектом „Феникс, ал’ из блата“.
– Oдлуку о одбацивању једне пријаве за финансирање пројеката удружења средствима из буџета градске општине Обреновац за 2016. годину и то пријаве Фондације СОС дечија села са пројектом „СОС програм јачања породице/Центар за подршку породици „Путоказ““,
– Одлуку о одбијању две пријаве за финансирање пројеката удружења средствима из буџета градске општине Обреновац за 2016. годину и то пријаве: Удружења грађана „Круна од нота“ са пројектом „Ин Фузија“ и Удружења „Еко двориште“ са пројектом „Глас за рециклажу“.

Наведени Извештај са одлукама које донесе председник градске општине објавити на званичној интернет презентацији градске општине www.obrenovac.rs, на огласној табли градске општине и у медијима.

3. Закључак се доставља: Комисији за сарадњу са удружењима и омладином, Одељењу за буџет и финансије и Одељењу за привреду и развој Управе градске општине Обреновац и архиви.

Извештај о спроведеном јавном конкурсу можете погледати овде
Одлуку о финансирању по јавном конкурсу можете погледати овде
Одлуку о одбацивању по јавном конкурсу можете погледати овде
Одлуку о одбијању по јавном конкурсу можете погледати овде
Закључак можете погледати овде