Жељко Јоветић, председник општине Обреновац, и Мирослав Чучковић, члан Градског већа, најавили су отварање интернет-парка у Обреновцу за 1. јул. Од тог дана сви корисници лап топ рачунара и мобилних телефона моћи ће у градском парку бесплатно да користе “Теленор” интернет. Прошле године иста акција је урађена у парковима код Вуковог споменика, на Топличином венцу, у Студентском граду и у Скејт-парку на Новом Београду.

 
– Када сам, прошле године, потписивао уговор са “Теленором” за инсталирање интернет-паркова у пет највећих градских паркова у Београду, ја сам инсистирао да у 2010. години овај наш парк, који је најлепши од свих приградских паркова у Београду, добије бесплатни интернет. Он ће бити постављен 1. јула и наредне две године ће бити потпуно бесплатан за све грађане Обреновца. Инвестиција је вредна више стотина хиљада евра и ја сам захвалан на друштвено-корпоративној одговорности компаније “Теленор” која је препознала Обреновац као енергетски центар и подарила му један овакав интернет-парк који ће моћи да користе сви Обреновчани – рекао је Мирослав Чучковић.
 
У сваком делу парка сви посетиоци ће моћи да користе лап топ рачунаре и мобилне телефоне и на тај начин уживају у свим предностима које интернет пружа. 
Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је о овој акцији рекао:
– Пре пар година је овде пролазила саобраћајница, сад је овде трг. Ми га можда на почетку нисмо добро прихватили, али показало се да је он постао најзанимљивије место за већину Обреновчана. Мислим да ће сад млади људи имати нове разлоге да се у овом парку налазе и друже.  Највећи део помоћи око изградње интернет-парка пружило је Градско веће и Град Београд у сарадњи са “Теленором”, који ће у наредне две године омогућити бесплатно коришћење интернета за све суграђане који посете градски парк. Ово ће бити добро и за све странце који дођу у овај град, јер ће имати место где ће моћи да користе свој рачунар и да добијају податке о граду у ком се налазе.  
Ова акција реализује се уз подршку компаније “Теленор”, која ће наставити сарадњу са градом Београдом на обезбеђивању бесплатног интернета што већем броју грађана, будући да је друштвена одговорност део њене корпоративне културе.