Пројекат здравствене заштите и неге старих и немоћних лица без породичне подршке четврту годину за редом ће бити реализован у општини Обреновац. Реч је о једном од пројеката са којим су општина Обреновац и Дом здравља конкурисали за средства која Национална служба за запошљавање додељује у оквиру јавних радова. 

 
Прошле недеље је у великој сали Градске општине Обреновац организована додела уговора незапосленим лицима са евиденције НСЗ-а. Уговоре о раду за осам незапослених, од којих су два доктора медицине, две медицинске сестре, две неговатељице и две спремачице, уручио је заменик директора Филијале Београд НСЗ Миле Новачикић. Догађају су присуствовали и представници општине Обреновац, Савета за запошљавање и обреновачког Дома здравља. 
 
 
Захваљујући пројекту Дома здравља и ове године ће око 160 старих особа без породичне подршке добити неопходну здравствену заштиту.
Директорка Дома здравља Маја Тодоровић је нарочито истакла значај одрживости самог пројекта.
– Људи који се баве оценом квалитета пријекта схватају колико је овај пројекат битан и успешан. Оно што представља посебно задовољство је то што ћемо опет имати прилику да обилазимо наше старе пацијенте, што они и очекују од нас – истакла је директорка обреновачког Дома здравља. 
ГО Обреновац је ове године подржала три пројекта која су конкурисала за јавне радове. Разлог томе је помоћ угроженим категоријама становништва, али и покушај решавања проблема незапослености. 
У овој години ће на територији целе Србије бити спроведено 355 јавних радова, а 5.620 лица ће захваљујући томе добити привремено запослење. Реч је о укупној вредности од 700 милиона динара обезбеђених за више од 350 пројеката. 
Циљ организовања и спровођења јавних радова првенствено је ангажовање теже запошљивих категорија становништва, са првим и другим степеном стручне спреме, практично недовољно квалификованих лица која не поседују знања и вештине са којима би били конкурентни на тржишту рада.