Традиционална свечаност уручења награда ђацима генерације основних и средњих школа у Обреновцу одржана је 23. јуна у свечаној сали ГО Обреновац.
Поред ђака генерације свечаности су присуствовали председник општине Жељко Јоветић, члан Општинског већа Новица Филиповац, разредне старешине и родитељи.

Председник општине Жељко Јоветић је о акцији награђивања најбољих обреновачких ученика рекао:

– Наша основна порука,  коју упућујемо и овим наградама и свим оним што смо урадили ове године, је да се знање исплати. Увели смо стипендије за најбоље студенте и бесплатне годишње маркице. Сада награђујемо и најбоље ученике основних и средњих школа. Ја се надам да ће те награде у будућности бити још озбиљније и да нећемо бити једини који ће награђивати најбоље. Ови ученици својим могућностима далеко превазилазе нашу средину и Обреновац вероватно нема да им понуди онолико колике су њихове аспирације, али им ипак поручујем да се врате у Обреновац и да своју будућност граде у Обреновцу.

Четрнаест ђака генерације је добило дигиталне фотоапарате које им је уручио председник општине. Награђени су следећи ученици: Јелена Ђокић (ОШ “Грабовац”), Весна Бељинац (ОШ “Никола Тесла”), Јелица Ристић (ОШ “Посавски партизани”), Милица Радојичић (ОШ “Јефимија”), Иван Матић (“Прва обреновачка основна школа”), Марија Баљевић (ОШ “14. октобар”), Мирослав Косанић (ОШ “Живојин Перић”), Никола Шајиновић (ОШ “Јован Јовановић Змај”), Катарина Тришић и Иван Чолаковић (ОШ “Дражевац”), Сеид Шаћири (ОШ “Љубомир Аћимовић”), Бојана Дамњановић (Гимназија у Обреновцу), Невена Ђурђевић (Пољопривредно-хемијска школа) и Живка Станковић (Техничка школа).
Након уручења награда сви награђени ученици су уз вечеру наставили дружење које је трајало до почетка фудбалске утакмице Србија-Аустралија.