Филијала Националне службе за запошљавање за град Београд организоваће доделу уговора незапосленим лицима ангажованим на јавном раду Дома здравља Обреновац у четвртак, 24. јуна, у 11 часова у великој сали Градске општине Обреновац.

Уговоре о раду за осам незапослених са евиденције НСЗ, од којих су два доктора медицине, две медицинске сестре, две неговатељице и две спремачице, уручиће заменик директора Филијале Београд НСЗ Миле Новачикић. Догађају ће присуствовати и представници општине Обреновац, као и представници локалног Савета за запошљавање. 

Трајање овог јавног рада је пет месеци, а његов циљ је здравствена заштита и нега старих и немоћних лица у стању социјалне потребе без адекватне породичне подршке. 

У овој години ће на територији целе Србије бити спроведено 355 јавних радова, а 5.620 лица ће захваљујући томе добити привремено запослење. Реч је о укупној вредности од 700 милиона динара обезбеђених за више од 350 пројеката. 

Циљ организовања и спровођења јавних радова првенствено је ангажовање теже запошљивих категорија становништва, са првим и другим степеном стручне спреме, практично недовољно квалификованих лица која не поседују знања и вештине са којима би били конкурентни на тржишту рада.