Представом драмске групе обреновачке Гимназије, поделом диплома и признања матурантима, проглашењем ђака генерације, а затим и изложбом ученичких радова, у петак је званично завршена школска година за матуранте обреновачке Гимназије. 

Пре свечане доделе диплома одиграна је представа “Ежен де Растињак”, по мотивима романа “Чича Горио” Оноре де Балзака. Представа на ауторски начин повезује класичну литературу и савремен живот и већ је изведена на Палилулској олимпијади културе, која има статус републичког такмичења за средњошколце. 

По завршетку представе разредне старешине су поделиле дипломе и признања матурантима, који чине једну од најуспешнијих генерација гимназијалаца. Специфичност ове генерације је та да ове године први пут матурирају матуранти рачунарског смера који постоји у само 11 школа у Србији. Ова генерација има 64 одлична ученика, што значи да је преко 50 одсто матураната Гимназије одлично и могу се похвалити да су постигли одличне резултате на матурском испиту.

 

Исте вечери проглашен је и ђак генерације. Име најбољег ученика обреновачке Гимназије прочитао је председник општине Жељко Јоветић. И поред великог броја вуковаца, титула ђака генерације припала је Бојани Дамњановић. 

Бојана Дамњановић је ученица информатичког смера. Освајала је једна од прва четири места на републичким такмичењима из хемије и физике. Добитник је и награде на конкурсу Филолошке гимназије за један од четири најбоља сценарија за представу под називом “Лисац и лисица”.