Светски дан давалаца крви обележен је у понедељак, у сали општине Обреновац, свечаном доделом захвалница добровољним даваоцима крви из Обреновца. Пријему, који је организовао Црвени крст, су присуствовали даваоци који су до сада крв дали 35, 50 и 75 пута.
Све присутне поздравили су представници Црвеног крста, Института за трансфузију крви и општине Обреновац.

Вукашин Ђорђијевић, организатор за давалаштво крви у Институту за трансфузију крви, захвалио се свим добровољним даваоцима на показаној људскости и хуманости. Он је истакао да је Обреновац по проценту давалаштва крви један од најбољих градова у Србији. Са тренутним процентом од четири одсто, Обреновац је достигао европски просек.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић уручио је захвалнице свим присутним даваоцима и пожелео им још сличних јубилеја.

– Данас сви мисле на себе и своје бриге. Хуманост је постала особина која се ретко среће. Данас смо у друштву људи који су 35, 50 и 75 пута дали нешто своје нетражећи ништа заузврат. Никад неће добити “хвала” од људи којима су помогли, и ми то чинимо у њихово име и желимо им пуно здравља и још пуно оваквих јубилеја – рекао је Жељко Јоветић.

23 Обреновчана је 35 пута дало крв, њих 13 је то урадило 50 пута, а  њих шест чак 75 пута.