У последњих неколико година Забрежје је добило неколико инфраструктурних објеката везаних за саобраћајнице, тополовод и водовод. Ових дана наставља се са реконструкцијом саобраћајница у тој месној заједници.
Јавно предузеће за изградњу Обреновца почело је са асфалтирањем улице Проте Матеје Ненадовића.

 
О започетим радовима у овој улици директор ЈП за изградњу Обреновца Светозар Добрашиновић је рекао следеће:

– Улица Проте Матеје Ненадовића је једна од најзначајних улица у Обреновцу и ми смо предходних година имали доста примедби на квалитет улице од грађана који живе овде. Ова улица није дуго није обнављана, доста је пропала, дуж целе улице има доста места где се скупља вода, али најзад је дошао ред да се и улица Проте Матеје санира. Прво се кренуло са првим слојем асфалта, тзв. изравњавајућим слојем, након тога следи асфалт бетон, и на крају ће остати да се ураде банкине. Банкине се могу користити као пешачка стаза у будућности, тако да ће то бити неко привремено решење. Уколико желимо да овај део града који излази на реку и тениске терене буде туристички центар, онда и саобраћајница која до њега води мора бити онаква каква треба да буде.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је прокоментарисао почетак радова на овој саобраћајници.

– Настављамо реконструкцију градских саобраћајница. Забрежје више није село, то је свима јасно. Пре пар година је овде урађена канализација, затим топловод и на ред је дошло да се ова саобраћајница пресвуче и врати у задовољавајуће стање. Урадиће се комплетна саобраћајница до Кајак шупе. Ове године би требало да се уреди и одвођење атмосферских вода, пошто ова улица нема кишну канализцију, па ћемо копањем канала решити и тај проблем. Очекујемо да следеће године, на местима где постоје услови за изградњу тротоара крај пута добијемо сагласност од власника парцела, јер вероватно има делова који нису јавна површина, и кад то урадимо онда ћемо моћи да уз пут изградимо и тротоаре – рекао је председник општине.

Председник општине је указао и на још један значај реконструкције ове улице на Забрежју:

– У овој улици ће се радити и санација од суда до места које се сад асфалтира. Целу саобраћајницу треба упристојити, посебно на местима где су поклопци од топловода и водовода. Очекујемо да ће у будућности овај део саобраћајнице бити интензивно коришћен, поготову када се буде радила капитална реконструкција Немањине улице. Ми морамо тада имати алтернативни правац јер нас очекују озбиљни радови у Немањиној улици.

У склопу ових радова асфалтом ће бити пресвучени и бочни сокаци у улици Проте Матеје Ненадовића. Вредност ове инвестиције је око 5 милиона динара.
Према најавама из ЈП за изградњу Обреновца, следеће године остаје да се уради оно што недостаје, а то су ивичњаци и тротоари.