Општина Обреновац ове године, по први пут, организује здравствене прегледе за све ученике основних и средњих школа са територије општине који су укључени у систем школског спорта. Ови прегледи су, иначе, обавезни за све спортисте који се спортом баве организовано, у клубовима, у своје слободно време.

Ученици основних и средњих школа који се баве школским спортом и учестувују у спортским такмичењима више неће одлазити на иста без предходно обављеног здравственог прегледа. 

Данас су у ОШ “Јефимија” обављени и први прегледи њихових ученика који учествују на школским спортским такмичењима. 

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је тим поводом изјавио:

– Наставници физичког васпитања у основним и средњим школама раде основна антропометријска мерења, тестирање моторичких способности и са великим ризиком одлазе на школска спортска такмичења, јер ти прегледи нису довољни за висок ниво напора које те активности захтевају. На овај начин ће ученици, наставници и родитељи бити далеко сигурнији, јер ће они који имају здравствене проблеме бити упозорени на потенцијалне опасности од великих напрезања. 

 

Здравствени прегледи ученика ће се спроводити два пута годишње, а општина Обреновац је за реализацију ове активности обезбедила 700.000 динара.