ГО Обреновац подржава акцију “Велико спремање Србије” која се организује у оквиру велике акције “Очистимо Србију”.
Осим што у суботу, 5. јуна, уз координацију ЈП за заштиту и унапређење животне средине, великог броја локалних удружења грађана, невладиних организација и волонтера организује чишћење на неколико локација у граду, данас су у згради општине постављене кутије за одлагање папира и ПЕТ амбалаже.

Кутије за папир и ПЕТ амбалажу у општину су поставили волонтери удружења “Еко двориште”.

– Градска општина нам је дала сагласност да подржава акцију “Екодворишта”, а то је постављање картонских кутија за одлагање папира и ПЕТ амбалаже које је спремило Министарство за заштиту животне средине у згради општине – кажу волонтери овог удружења.

Волонтери овог удружења ће сваког петка празнити судове и сав отпад прослеђивати у рециклажне центре. “Екодвориште” је до сада акцију постављања кутија за папир и ПЕТ амбалажу реализовало у појединим банкама и локалним месним заједницама.

 

Волонтери “Екодворишта” ће се у суботу прикључити акцији “Велико спремање Обреновца”. Они ће чистити локацију код Мале Моштанице, делиће судове за прикупљање отпада у неколико месних заједница и одвозиће прикупљен отпад који ће бити рециклиран.