Тендер за изградњу око 5.000 јефтиних станова на простору београдске касарне “Степа Степановић”, биће расписани врло брзо, а радови би требало да почну крајем августа или почетком септембра, најавио је јуче Оливер Дулић, министар за животну средину и просторно планирање.

Пројекат, како је објаснио министар, сада улази у завршну фазу што се тиче урбанистичког планирања, због чега се очекује да ће радови на изградњи зграда почети крајем августа или почетком септембра. 

– Грађевинска дирекција Србије у овом тренутку спроводи процедуре које се тичу обезбеђивања финансирања пројеката. Намера нам је да то пре свега раде домаћи извођачи и да ти станови буду продати што је пре могуће. То је фантастична локација, станови ће бити предивни, радиће се од квалитетних материјала, биће продавани од познатог продавца, легални, укњижени и оно што је важно – њихова цена ће бити максимално 1.290 евра по квадрату – истакао је Дулић. 

Он је навео да су у многим градовима грађевинска предузећа ушла у поступке за добијање могућности финансирања изградње јефтиних станова и да ће њихова градња почети “у наредним недељама и месецима”, као и да ће прво градилиште бити отворено у Обреновцу

– У сваком случају имамо пара и позивамо сваког ко хоће да гради да се прикључи томе – рекао је Дулић. 

 

Извор: Блиц