968900 1076306199086960 316627388732064200 n-300x300

968900 1076306199086960 316627388732064200 n-300x300Након великог успеха OYF Новогодишњег маркета у децембру 2015. године, Фондација за младе Обреновца наставља са организацијом OYF маркета и у 2016. години. Са великим задовољством обавештавају све заинтересоване да ће се први Пролећни OYF маркет у овој години одржати у недељу, 6. марта, од 11 до 15 часова у Друштвеном центру .

ШТА ЈЕ OYF МАРКЕТ?

OYF маркет је јединствени мини сајам обреновачких излагача ручних радова, дизајнираних предмета и осталих рукотворина, који Фондација за младе Обреновца организује како би подржала и промовисала креативне предузетничке иницијативе у Обреновцу.

Организацијом оваквих догађаја Фондација посебно жели да подржи суграђане и суграђанке који – све чешће у недостатку формалног запослења – виде прилику у претварању хобија и заната у посао. OYF маркет нуди прилику излагачима да представе и промовишу своје уникатне радове, али и прилику свим грађанима да сазнају колико јединствених и креативних предмета и рукотворина има и у нашем Обреновцу.

Током 2016. године је планирано да се одржи неколико OYF маркета – тако да Фондација позива да се све најаве прате на њиховој ФБ страници.

Овогодишњи Пролећни OYF маркет 2016 се одржава непосредно пред Међународни дан жена и Фондација за младе Обреновца овим путем позива све суграђане да ове године куповином уникатног, креативног и лепог поклона на  OYF маркету – уједно подрже и развој предузетништва и локалних иницијатива које покрећу наше суграђанке.

Током маркета ће бити организоване и радионице за децу у периоду од 12 до 13 часова, у просторијама Друштвеног центра Фондације за младе Обреновца на адреси Краља Александра Првог 59 (мини тржни центар код Дома културе).

ПОЗИВ ЗА ИЗЛАГАЧЕ

На конкурс се могу пријавити сви који се баве дизајном, креативним занатима, произвођачи рукотворина, накита, одеће, декоративних предмета и фотографија. Сви излагачи ће имати прилику да излажу на дрвеним штандовима који ће бити постављени на платоу испред улаза у просторије Друштвеног центра Фондације. Уколико вас занима како то изгледа, погледајте фотографије са догађаја из децембра.

ВАЖНО: Број места је ограничен. Уколико желите да повећате шансе да излажете на OYF маркету – предлажемо вам да се пријавите заједно са још неком иницијативом. У случају великог броја пријава – организациони тим Фондације ће направити селекцију излагача, који ће пре коначне одлуке бити обавештени о критеријумима селекције.

За учешће на OYF маркету се не плаћа котизација и улаз за све посетиоце ће бити бесплатан.

ПРИЈАВЕ: Сви који желе да учествују на мартовском OYF маркету могу послати пријаве најкасније до петка, 26. фебруара, на адресу office@oyf.rs или послати поруку на ФБ страницу Фондације.

Пријава треба да садржи:

име и презиме особе која излаже
назив бренда или (линије) производа
минимум 5 фотографија производа који ће бити излагани, уз пратећи кратак опис
контакт телефон и емаил адреса
линк за веб/ФБ страницу производа (уколико постоји).

Коначан списак излагача ће бити објављен на ФБ страници Фондације за младе Обреновца. Уколико имате питање, коментар или сугестију – пишите на мејл office@oyf.rs.

Овај догађај Фондација органзује уз подршку немачке организације CARE International и ТРАГ фондације из Србије, које су програмски партнери Фондације од самог оснивања.