У оквиру Програма за неформално образовање Друштвеног центра, Фондација за младе Обреновца покреће нови програм за младе Обреновчане и Обреновчанке – OYF школу. OYF школа је платформа за едукацију младих у циљу стицања различитих корисних знања и вештина које су посебно важне за професионално усавршавање и развој каријере, активистичко деловање, стицање практичног искуства, откривање и учење нових интересовања, талената и вредносних ставова.

Циљ OYF школе је да кроз серију практичних и интерактивних сесија оснажи младе из Обреновца да се укључе у шире друштвене процесе на локалном нивоу, стекну нове вештине и знања о процесима доношења одлука које су важне за младе, и да кроз ангажовање у Друштвеном центру фондације осмисле и реализују своје активистичке идеје.

OYF школа 2016.

Овогодишња OYF школа ће се организовати у периоду од 05. до 27. марта 2016. године.

Током ове четири недеље биће организовано укупно 4 модула. Модули ће се одржавати једном недељно, током којих ће учесници/це имати прилику да кроз интерактиван рад сазнају и науче нешто ново о следећим темама:

1. модул: субота, 05.03. 2016. // 10.30-14 часова

  • Занимљива историја и географија Обреновца – упознавање са културном баштином Обреновца, важним историјским догађајима, као и са занимљивим географским обележјима.
  • Институције и оквир за деловање у Обреновцу – упознавање са већ постојећим механизмима за доношење одлука, надлежностима и стратешким документима у области бриге о младима.

2. модул: недеља, 13.03.2016. // 10.30-14 часова

  • Активизам и волонтирање – презентација програма и прилика за волонтирање у Фондацији, Обреновцу, Србији и Европи.
  • Активизам младих у Обреновцу – представљање локалних иницијатива, организација, пројеката.

3. модул: недеља, 20.03.2016. // 10.30-14 часова

  • Од идеје до промене – тренинг: основе развијања пројектних идеја.
  • Како идеју спровести у дело – тренинг: вештине организовања и вођења пројеката.

4. модул: недеља, 27.03.2016. // 10.30-14 часова

  • Мрежа подршке младима – тренинг: вештине умрежавања и прилике за партнерства.
  • Како промовисати локалне иницијативе – тренинг: основе јавног наступа.

Укупан број учесника/ца: 15

Програм је бесплатан и намењен је младима из Обреновца. Сви учесници који буду присустни на минимум 3 (од укупно 4) модула, добиће након завршетка обуке диплому OYF школе.

Заинтересовани учесници/це треба да попуне онлине формулар који се налази на следећем линку.

Рок за пријаву учесника/ца је понедељак, 25.02.2016. године.

За све информације и питања – пишите на емаил адресу: office@oyf.rs

Овај програм се реализује уз подршку организације CARE International и ТРАГ фондације.

Фондација за младе Обреновца (ЕНГ: Obrenovac Youth Foundation – OYF) је непрофитна и независна организација, основана у јуну 2014. године са циљем да креативним, интерактивним и одговорним радом подстакне и подржи децу и младе Обреновца да заједничким напорима стварају продуктивно окружење за развој и квалитетан живот у својој заједници. OYF је локална фондација, која кроз своје програме за децу и младе Друштвеног центра и Програма за промоцију и развој филантропије подржава локалне иницијативе, удружења грађана, неформалне групе и предузетнике/бизнисе, и промовише и организује активности које су важне за унапређење квалитета живота у Обреновцу.

{youtube}hT4dJMKTGXI{/youtube}