Београд од сутра добија још једну спортску манифестацију за сву децу предшколског узраста која ће постати традиционална. У питању су “Дечје спортске игре предшколаца Београда”, које се ове године одвијају под слоганом “Постанимо за главу виши од себе”.
Домаћин финалне манифестације, која почиње сутра и траје до 29. маја, је Предшколска установа “Перка Вићентијевић” из Обреновца, која ће  сутра обележити и јубилеј – десет година спортских игара предшколаца у нашој општини.

Сами почеци организованих спортских игара предшколаца везани су за ПУ “Перка Вићентијевић”. У игре су се постепено, поред васпитача и деце, укључивали и родитељи и локална заједница. Основни циљ ове спортске манифестације је да се обнове праве дечје игре, води здрав начин живота, развија спортски дух, бори против отуђења, подстиче дружење и правилан психофизички развој деце.

Током априла одржане су игре на нивоу самих предшколских установа. Победничке екипе представљале су установе на регионалном (групном) такмичењу, које је одржано током маја. Победници регионалних (групних) такмичења учествују наредних дана на завршном, финалном такмичењу предшколаца у Обреновцу.

Првог дана  манифестације у хали Дома културе и спортова Обреновац биће одржан финални турнир у мини кошарци. Финалисти овог такмичења су:
– ПУ “Савски венац” – Савски венац
– ПУ “Др. Симо Милошевић” – Земун
– ПУ “Наша радост” – Сопот
– ПУ “Перка Вићентијевић” – Обреновац

За други дан у 10 часова предвиђен је финални турнир у малом фудбалу. Финалисти такмичења у малом фудбалу су:
– ПУ “Савски венац” – Савски венац
– ПУ “11. април” – Нови Београд
– ПУ “Наша радост” – Сопот
– ПУ “Чукарица” – Чукарица
– ПУ “Перка Вићентијевић” – Обреновац

Последњи дан биће организовано такмичење у штафетним играма. За титулу најбоље надметаће се следеће предшкослке установе:
– ПУ “Звездара” – Звездара
– ПУ “Бошко Буха” – Палилула
– ПУ “Јелица Обрадовић” – Младеновац
– ПУ “Перка Вићентијевић” – Обреновац

Након сваког такмичарског дана учеснике очекује додела медаља, диплома и пехара.