Успостављање и функционисање “Агро кластера Обреновац” били су тема састанка представника општине Осечина и Удружења пчелара из истог места са гостима из Градске општине Обреновац. Намера да се произвођачи меда и производа од меда са територије општине Осечина повежу у кластер са другим привредним субјектима и одговарајућим институцијама за подршку,  била је повод што је у Осечини  21. маја уприличен  састанак  на ту тему.

Домаћини су били представници општине Осечина на челу са Миланом Симићем, председником Скупштине општине, Љубомиром Алексићем, замеником председника општине и Драганом Крсмановићем, председником Удружења пчелара. О свом искуству на успостављању и функционисању “Агро кластера Обреновац” домаћине и један број чланова Удружења пчелара из Осечине упознали су Мирко Кнежевић, члан Већа ГО Обреновац, Саша Радивојевић, председник пчеларске задруге “Саће”- члана “Агро кластера Обреновац” и мр Гордана Лазић-Рашовић, директорка Регионалног центра за развој МСП и предузетништва “Београд”.

Заједнички је констатовано да  оснивање кластера може да допринесе унапређењу пословања његових чланова, као и да постоји спремност општине Осечина да подржи оснивање, можда чак и више од једног кластера на својој територији.