У оквиру акције “Очистимо Србију 2010“, у суботу 5. јуна, на Дан заштите животне средине, биће одржана велика радна акција чишћења реке Колубаре под називом “Авантура – очистимо Колубару заједно“. Планирана је авантура кануима од Јозића колибе до Колубарског моста и прикупљање отпада који загађује  реку. Полазак је 5. јуна у 9 часова испред Дома културе, а превоз је обезбеђен.

Позивамо све заинтересоване за учешће у овој акцији, младе и старе волонтере, да се пријаве Канцеларији за младе на телефон 011/8724 025 или на мејл kzm.obrenovac@yahoo.com. Број места је ограничен.
Пријава треба да садржи име, презиме, године и оквирну тежину (због појаса за спасавање).

Детаљи акције:
– учесници морају бити пливачи
– обавезно понети резервну гарадоробу
– забрањено је конзумирање алкохола за време вожње чамцима
– обезбеђено је освежење (сок и вода)


Имам идеју!!!

Позивамо све заинтересоване (предузетнике, невладине организације, волонтере…) за учешће у акцији  “Велико спремање Србије” да контактирају ЈП за заштиту и унапређење животне средине општине Обреновац на телефон 011/8726-038, на  е-маил obrenovac@ocistimosrbiju.rs  или да на сајту www.ocistimosrbiju.rs попуне “Пријаву за волонтере“ која ће од стране Министарства животне средине и просторног планирања бити прослеђена општини Обреновац.
Министарство ће обезбедити 100.000 пари рукавица и 500.000 врећа за селекцију отпада (пластичних флаша и лименки) које ће бити раздељене свим градовима/општинама.

Организатори:
Градска општина Обреновац, Канцеларијa за младе, ЈП за заштиту и унапређење животне средине општине Обреновац, ЈКП Обреновац, Центар за грађанско деловање, Великопољски Горки лист, Дедобрен (подршка са чамцима), Министарство животне средине и просторног планирања.