ЈКП “Водовод и канализација” обавештава потрошаче да због квара на мрежи, односно повећане мутноће, вода није за пиће. Вода се може користити за санитарне и техничке потребе. Запослени предузимају потребне мере за отклањање насталих проблема.

ЈКП “Водовод и канализација” обавештава потрошаче воде, да на постројењу за прераду воде “Забрежје” постоје технички проблеми у пречишћавању воде, односно вода је повећане мутноће питке воде.

1. У том смислу, обавештен је ГЗЗЗ “Београд”, која је послала мобилну екипу да узоркује воду и да у својој лабораторији изврши потребне хемијске и бактериолошке анализе.

2. Истовремено од стране ГЗЗЗ “Београд” нам је сугерисано да постројење настави да ради са појачаном дезинфекцијом воде хлором, док дежурни лекар ГЗЗЗ “Београд” и Републички санитарни инспектор, у току дана, не дођу на потројење за прераду воде “Забрежје”.

3. Обзиром на настале околности обавештавамо потрошаче да вода није за пиће и да се може  користи за санитарне и техничке потребе.

4. Од стране Београдског водовода и канализације биће послато пет цитерни са питком водом које ће бити распоређене на следећим локацијама:

– Насеље “Дудови”
– Насеље “Ројковац”
– Насеље “Сунце” (Сточна пијаца)
– Трг у центру града
– Насеље код “Старог млина”

5. Запослени на постројењу за прераду воде “Забрежје” предузимају потребне мере за лоцирање и отклањање насталог проблема, а грађанима ће се проследити нове информације везане за квалитет воде која се дистрибуира са овог постројења.

Молимо грађане, наше цењене потрошаче, да имају разумевања за насталу ситуацију на постројењу “Забрежје”.
Са постројења за прераду воде “Барич” вода за пиће је бактериолошки и хемијски исправна.
 
У Обреновцу, 16.05.2010. год.                                                           ЈКП “Водовод  и канализација”
                                                                                                        РЈ “Водоснабдевање”