У оквиру пројекта “Подршка националним напорима за промовисање запошљавања младих и управљање миграцијама“ (скраћено: “Запошљавање и миграција младих“) који се у шест изабраних општина реализује уз подршку Фонда за достизање миленијумских циљева развоја и Владе Републике Србије, у периоду од 10. до 12. маја 2010. године, одржан је семинар у Врњачкој Бањи на коме су учествовала по четири представника сваке општине.

Том приликом, представници Бечеја, Новог Сада, Обреновца, Младеновца, Сурдулице и Врања, разговарали су о алтернативним моделима финансирања и предусловима за њихово коришћење, аплицирању код донатора, планирању и извођењу кампања и низу других питања од значаја за успешну имплементацију овог пројекта.
Овом скупу, испред Градске општине Обреновац, присуствовала су три представника општине и директорка Регионалног центра за развој МСП и предузетништва “Београд“ који у Обреновцу има свој огранак “Предузетнички центар Обреновац“.
Од 36 анкетираних општина Обреновац је једна од шест општина из Србије која је одабрана да се на њеној територији до краја 2011. године имплементирају активности у оквиру наведеног пројекта.
Укупан буџет пројекта је 8 милиона УСД. Пројекат ће пружити подршку угроженим младим људима у Јужно-бачком, Београдском и Пчињском округу. Од 17 београдских општина, укључене су само две градске општине – Обреновац и Младеновац. Основни критеријум приликом избора општина били су планска документа са јасном стратегијом доприноса смањењу незапослености, досадашњи резултати, јако и стабилно партнерство кључних субјеката који треба томе да допринесу, пре свега Локалног савета за запошљавање. 
Фонд за запошљавање младих подржаће 3.000 незапослених младих људи (до 30 година старости са I-II степеном стручне спреме) у проналажењу новог посла или у започињању сопственог посла, са укупним буџетом од 3,8 милиона УСД.
Под руководством Сталног представника Уједињених нација, у сарадњи са националним и локалним Владиним партнерима, техничку подршку пружаће четири специјализоване агенције УН: Међународна организација рада (ИЛО), Фонд Уједињених нација за децу (УНИЦЕФ), Програм уједињених нација за развој (УНДП) и Међународна организација за миграције (ИОМ).
Главни национални партнер је Министарство економије и регионалног развоја, а у реализацији пројекта учествују и центри за социјални рад, Министарство рада и социјалне политике, Министарство за људска и мањинска права, Министарство за омладину и спорт, Национална служба за запошљавање, организације запослених и послодаваца и Републички завод за статистику.
 
Извор: www.msppobrenovac.rs