Председник општине Обреновац и директор ЈП за изградњу Обреновца обишли су данас раскрсницу код цркве која је у фази реконструкције.

Према речима Светозара Добрашиновића, директора ЈП за изградњу Обреновца, завршетак ове раскрснице показује веома добар модел сарадње између општине Обреновац и Града Београда.

– По том моделу Град Београд овласти општину Обреновац да изврши радове. Ми својим средствима, за свој новац и својом оперативом завршимо радове.Такав модел се показао као добар на свим другим раскрсницама, на свим градским улицама које су до сада рађене и ми од тог модела нећемо одступити. Очекујемо и у овој години да завршимо остале градске улице. Дакле, Београд  овласти Обреновац и Обреновац уради све што је потребно да се ти радови заврше – прецизирао је Добрашиновић.

О квалитету самих радова, али и новог асфалта, директор ЈП за изградњу је рекао следеће:

– Ово сад би требало да буде доста квалитетније и дуготрајније, мислим да ће решење које смо овде одрадили задовољити са саобраћајне стране. Већ имамо позитивне информације и утиске од возача који улазе из правца Београда. Такође смо морали да извршимо, приметили сте, и измештање шахти, измештање самих семафора, проширење за два метра, тако да су радови трајали мало дуже, али  захваљујем се на стрпљењу које су показали наши суграђани. Мислим да ћемо сви моћи да имамо позитивне ефекте свега овога и да ћемо моћи да уживамо у вожњи у овом делу града. Вратићемо и лежеће полицајце, тако да нема разлога за бригу за безбедност деце у школи и на тај начин ће сви аспекти саобраћаја бити задовољени.

 

Господин Добрашиновић је прокоментарисао и који су планови када су неке друге саобраћајнице у питању.

– Оно што ми очекујемо је да се овај модел рада настави. Добили смо овлашћења од Града Београда да можемо да радимо. Мислим да ће то бити улица Проте Матеје, ту би требало да се уради једно квалитетније пресвлачење. Та улица је годинама запуштена. Не очекујемо у овом првом кораку да буде озбиљнијих интервенција у смислу тротоара , то ипак остављамо за неку од наредних година. Оно што сад могу да кажем је да ће сам коловоз бити далеко бољи, радиће се конретно пресвлачење те улице, а и осталих градских саобраћајница. Договорићемо се са осталим предузећима, да сачекомо да они ураде водовод и канализацију, па да ми онда извршимо пресвлачење – рекао је директор ЈП за изградњу Обреновца.

Председик општине Жељко Јоветић је, осврћући се на кашњење најављених радова, рекао да грађане не занимају проблеми са којима се суочава општина, већ да их занимају решења.

– Ми смо крајем прошле године најавили уређење свих саобраћајница, свих раскрсница које су покривене семафорском сигнализацијом и до краја предходне године смо урадили пет од шест раскрсница. Неке од тих су: раскрсница на улазу у град из правца Ваљева, црна тачка, Дудови, аутобуска станица… Све су биле много лакше да се ураде него ова на уласку у град. Целу зиму су наши суграђани чекали, погубили стрпљење, али то што смо каснили ове године од почетка априла до почетка маја, мислим да је нешто што у Србији још увек може да се толерише. Битно је да смо ми упристојили овај град и да у наредном периоду не би требало да имамо ове и сличне проблеме. Не треба дозволити да се раскрснице запусте и врате у старо стање, али надам се да ће грађани брзо заборавити ово чекање, као што су заборавили и црну тачку и све остало и да је време да почнемо да се навикавамо на добро.

 

Увек актуелно питање надлежности и одговорности за решавање проблема на територији општине Обреновац председник је окарактерисао на следећи начин:

– Све је ствар воље. Мора се наћи начин како да се реше проблеми. Све што је у нашем граду је наш проблем и пребацивање одговорности са једних на друге је нешто што нико не воли да чује. Ја не желим да се браним одговорношћу, за све смо ми одговорни и тако ће да буде убудуће – рекао је Жељко Јоветић.