На Пољопривредном сајму у Новом Саду, највећем регионалном сајамском догађају у области пољопривреде, од 15. до 22. маја, поред домаћих и   страних излагача, представиће се и излагачи из Обреновца. То ће бити прилика да се размене искуства и да се развију нове идеје. Имајући у виду економску ситуацију, Новосадски сајам је одлучио да цене улазница буду ниже него претходне године. Појединачне улазнице коштају 400, а колективне 300 динара.

Председник Kомисије за пољопривреду и село, Горан Алексић, потврдио је да  Градска општина Обреновац и ове године учествује као излагач на овом сајму са 4 излагача у области овчарства. Наиме, општина наступа са 12 колекција оваца и очекивања господина Алексића су да ће се  поновити успех од предходне године када су наши излагачи покупили све медаље.

Оно што је већ постало традиција је и организован одлазак на сајам из Обреновца. 

– Општина Обреновац традиционално организује одлазак на сајам у Нови Сад. Ове године ће то бити на главни сточарски дан, 20. маја. Иде се организованим аутобусима, полазак је испред Спортско-културног центра у 7 часова, док је повратак из Новог Сада у 17 часова – најавио је Алексић.

Превоз је бесплатан. Сви заинтересовани треба да се пријаве на Инфо центру ГО Обреновац лично, или телефоном на број 8721 077, како би себи обезбедили бесплатно место. И ове године ће општина Обреновац омогућити Пољопривредној школи бесплатан одлазак на Пољопривредни сајам у Нови Сад. 

Досадашње искуство је показало да постоји велико интересовање грађана за колективни одлазак на сајам. Прошле године је 4 аутобуса возило све заинтересоване грађане у Нови Сад. 

Председник Kомисије за пољопривреду и село је најавио и почетак предаје захтева за субвенције за пољопривреднике од 14.000 динара по хектару.

– Од 4. маја је кренула предаја захтева за субвенције. Локална филијала ће до краја недеље кренути са пријемом захтева. Наиме, програм је још увек у припреми и сами захтеви ће бити доступни нашим пољопривредницима крајем ове и почетком следеће недеље. Позивам све пољопривреднике који имају право на субвенције да од следеће недеље предају захтеве. Основни услов је да имају регистровано пољопривредно газдинство.