Прошлог викенда је у Соколском дому и Спортско-културном центру у Обреновцу одржан први Театар викенд у оквиру пројекта Pasco.

На радионици у Соколском дому под називом “Сценски покрет, тело као алат глуме“, под руководством кореографа Александре Стојановић, присуствовало је 20 учесника. Били су то ученици средње Техничке школе у Обреновцу, ако и њихови професори. Радионица се састојала из низа вежби и задатака које су имале за циљ ослобађање тела, тимски рад и покрет у служби задате теме, координацију покрета и подизање физичке припремљености глумаца.
У наставку су ученици ТШ приказали “Радну верзију“ – представу у настајању која обрађује теме из живота ученика, школе, односа ученика и професора, положаја тинејџера у друштву.

Субота вече је била резервисана за ученике ОШ “Јован Јовановић Змај” и њихову представу “Краљевски фестивал“. Под руководством учитељице Гордане Галетић Нешић и Микија Ђорђевића, инструктора глуме МАТ-а, ученици су се представили публици у Соколском дому врло захтевном, једночасовном комедијом за децу.

У недељу, 18. априла, Театар викенд је отворила представа “Капетан Џон Пиплфокс“ у извођењу ученика ОШ “Посавски партизани” под руководством учитељице Мире Ристић. Гусари и чудовишта привукла су пажњу најмлађих који су громогласним аплаузом поздравили победу капетана и посаде над петоглавим чудовиштем.

У недељу поподне Театар викенд се преселио у Дом културе. Тамо су наступили чланови КУД-а “Драган Марковић – Забрежје” са представом “Кир Јања“ Ј. С. Поповић. Са овом представом Забрежани ће покушати да буду у конкуренцији за такмичење БАП. Велико финале Театар викенда била је представа ученика Гимназије у Обреновцу, чланова трупе “Круг 6”, “Комедија спрженог доба“. Ова представа је и најбоља за 2010. на Фестивалу франкофоних позоришта одржаног у Београду.

Театар викенд је окупио 70 извођача, младих глумаца, техничара, педагога и извођача, а публика је у већем броју присуствовала дечијим представама у Соколском дому.

Градска општина Обреновац је финансијски подржала ову манифестацију.