Самолепљиве сличице неизбежан су детаљ у одрастању сваког детета. Најактуелније су сличице и албуми Светског првенства у фудбалу. Да ова забава није само за децу показала је прва обреновачка мењажа сличица која је одржана у недељу испред Спортско-културног центра у Обреновцу.  

Према речима Марка Ристића, организатора прве мењаже, акција је у потпуности успела.

– Дошли смо на идеју да акцију организујемо у Обреновцу како људи не би морали да одлазе у Београд, испред Хотела Москва, где се традиционално размењују сличице. Велика је гужва овде данас, доста њих је попунило албуме, некима је остало још по пар сличица… – појаснио је Ристић.

Дупликати и спискови су били у рукама посетилаца. Основно правило је било да се трампом дође до сличица које недостају.

На обреновачкој мењажи није било важно колико је ко имао година, важни су били неки други бројеви. У размени се углавном мењала једна сличица за другу. Цену је, ипак, формирала потражња. Увек постоје сличице које су вредније од осталих. 

У албуму се налази 638 сличица. Под условом да се не добије ниједан дупликат, што је готово немогуће, потребно је најмање 5000 динара да се попуни албум. Трампа је ипак јефтинији начин да се дође до жељених сличица.

 Обреновачка мењажа наставиће се и следећег викенда у подне испред СКЦ-а.