Изложба „Сада и овде” Миладина Чолаковића биће отворена у петак, 16. априла, у 19 сати у Галерији „Артгет” Културног центра Београда. Изложба представља субјективни фотографски документ о групи Рома и састоји се од 82 црно-беле фотографије, изложене у облику необјављене фото-монографије, и 59 фотографија у боји.

Црно-беле фотографије су снимане од 1996. до 1998. године. Делови тада забележене стварности реконструисани су дванаест година касније и тако су настале фотографије у боји, снимљене ове године.

Миладин Чолаковић је рођен 1964. године у Обреновцу. Школу за дизајн, одсек за дизајн амбалаже, завршио 1983. године у Београду. Током 1985. и 1986. ради као фоторепортер у дневном листу Политика. Дипломирао 1991. године на Кетедри за филмску и телевизијску камеру Факултета драмских уметности у Београду, где данас ради као редовни професор за предмете филмска камера и фотографија. Магистрирао у области фотографије на Факултету примењених уметности у Београду. Реализовао велики број радова у областима документарне, ликовне и пропагандне фотографије, пропагандних и музичких спотова, експерименталних, документарних, наменских и играних филмова, телевизијских серија и других телевизијских форми. Члан је УЛУС-а, секције проширених медија. Добитник је више награда и признања. 

Изложба ће бити отворена до 30. априла. Радно време галерије је од 10 до 20 сати, сваког дана сем понедељка. Галерија „Артгет” Културног центра Београда се налази у Кнез Михаиловој улици број 6 у Београду.