VUL 3605

VUL 3605Синоћ је група од 49 пољопривредника из Обреновца отпутовала на Међународни сајам пољопривреде у Лајпцигу „Агра”. Сајам се одржава од 23 – 26. априла 2015. године, а комплетан пут, смештај и улазнице се финансирају из буџета Градске општине Обреновац.

Члан Већа градске општине Обреновац задужен за пољопривреду и село Александар Богићевић рекао је да оваква путовања општина организује већ трећи пут, а да је ове године нешто измењен профил полазника.

– Ове године по први пут водимо и кластере цвећа и воћа, пчеларе, а ту су и ученици Пољопривредно-хемијске школе и њихове професоре, као и представници компаније А.Д Драган Марковић”. Ове године смо објединили да сви наши пољопривредни субјекти у Обреновцу посете овај велики међународни пољопривредни сајам и да виде како свет ради. Надам се да ће знања из ове студије наши пољопривредници моћи да примене на својим газдинствима. Протеклих година доста људи је применило неке технике које су научили приликом претходних посета сајмовима у Берлину и Паризу – казао је Богићевић.  

Богићевић је додао да је у питању сајам опште пољопривреде и да су заступљене све гране.

– С обзиром да су заступљене све гране надам се да ће пољопривредници доста научити из ове посете, што и јесте наш циљ. Такође, планирана је и посета једном пољопривредном газдинству у околини Лајпцига како би на реалном примеру видели како се и на који начин ради у Европској Унији – додао је Богићевић.

Ово је трећа посета Међународним сајмовима пољопривреде коју организује општина Обреновац. До сада су организоване бесплатне посете Пољопривредном сајаму у Берлину и Међународном сајаму пољопривреде SIA/SIMA у Паризу.

{youtube}B5ZQ3Cn2nFk{/youtube}