Чланови глумачке групе “Круг 6” састављене од обреновачких гимназијалаца освојили су прву награду на Фестивалу франкофоног позоришта који је одржан на сцени позоришта “Душко Радовић”.

Ову манифестацију је организовало Удружење професора француског језика Србије, уз подршку амбасаде  Француске и Министарства просвете. На фестивалу је наступило седамнаест ђачких позоришних дружина из Француске (Леман), Словачке (Жилина), Румуније (Деј), Босне и Херцеговине (Требиње, Сарајево и Мостар) и Србије (Београд, Ниш, Пожаревац, Шабац, Обреновац, Аранђеловац, Рача и Кладово).
За звање најбоље театарске дружине надметали су се средњошколци из наше земље, док  је наступ гостију из иностранства био ревијалан. 
Наши средњошколси наступили су са представом “Комедија спрженог доба”. Овај позоришни комад публика у Обреновцу имала је прилику премијерно да види у уторак увече у Спортско-културном центру. Представа на комичан начин говори о томе да ли је после климатских промена могућа репродукција на земљи. 
 
Победници ће нашу земљу представљати наредне године на Фестивалу фестивала франкофоног позоришта које ће се одржати у Француској.