Канцеларија за младе и општина Обреновац  позивају све на завршну Конференцију  у процесу израде Акционог плана за младе наше општине, који је Канцеларија за младе споровела заједно са свим одговорним странама за развој младих у општини.

Наша заједничка трајна орјентисаност ка напорима изграђивања институција и процеса у циљу заштите, бриге и подршке младима, а у складу са стратешким опредељењем Обреновца ка задржавању људских ресурса у будућим одрживим и дугорочним процесима посвећеним развоју општине Обреновац, сада је и у документу.
Завршна Конференција на којој ћемо промовисати документ и вршити завршна разматрања ће се одржати 13. априла у малој сали СКЦ-а са почетком у 13 часова. Овом приликом позивамо све заинтересоване да  узму активно учешће на Конференцији и јавној расправи која следи пре усвајања документа.

На самој Конференцији биће постигнути следећи циљеви: промоција документа, презентација резултата изтраживања које је спроведено у Обреновцу, завршна разматрања заинтересованих страна  и почетак јавне расправе. 

На Конференцији ће говорити председник општине Жељко Јоветић, координатор Канцеларије за младе Душко Крстић и Данијела Јовић испред организације “Хајде да…”. 

У радном делу конференције учесници ће се према интересовању поделити у радне групе, где ће вршити завршна разматрања предлога Акционог плана за младе.  На конференцији рад у групама ће бити подељен у оквиру области развоја младих: култура, спорт и рекреација; образовање; слободно време, активизам и волонтеризам; запошљавање; социјална политика; информисање и мобилност; активно учешће младих у доношењу одлука; здравље и екологија; безбедност.

Учесници Конференције: представници грађанског сектора (јавност, пре свега млади, организације младих и за младе, невладин омладински сектор, подмладци политичких партија) и доносиоци одлука (ГО, тела и Савети ГО, јавна предузећа, институције, установе и медији).

Нацрт Акционог плана за младе ГО Обреновац можете преузети са следећег линка.