Без намере да сумњамо у капацитет обреновачког ОУП-а, о инцидентима који су се догодили прошлог викенда у Обреновцу смо обавестили Градоначелника и Председника Скупштине града. Након тога смо имали заједнички састанак са челним људима београдске полиције и Министарства унутрашњих послова. Изнели смо све оно што као Обреновчани знамо, а може се свести у једну реченицу – грађани Обреновца се не осећају сигурно, нити је сигурна њихова имовина.

 
Од тада до данас су приметни неки резултати. О истрази и хапшењима немам права да говорим. Интересује нас коначан резултат.
 
Оно што је већ сада видљиво је то да полиције има много више, нарочито у вечерњим часовима. Углавном су то београдске интервентне екипе.
Дугорочно, очекујем да ће и наш ОУП, као и сви други бити кадровски попуњен и да ће смањење јавног сектора њих мимоићи. Напротив, треба их појачати и помагати у сваком смислу. Неће нама (у нормалним околностима) ред одржавати нико други, него обреновачки полицајци.
 
Сада је мирно, али увек постоји опасност да се ствари врате на старо, уколико се проблем системски не реши, и са те стране очекујемо сарадњу полиције и правосуђа. Напад на политичара се заврши пресудом (од 2 године) у року од месец дана, а ми на правду чекамо јако дуго.
 
Жељко Јоветић
Председник ГО Обреновац