Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију, позива све заинтересоване невладине и друштвене организације да поднесу пријаву за финансирање пројеката који су усмерени ка јачању и унапређењу капацитета, као и одговорности организација цивилног друштва на територији града Београда за 2010. годину.

Посебни циљеви конкурса су:

– Допринос повећаном учешћу организација цивилног друштва у обликовању, спровођењу и праћењу јавних политика;
– Успоставњаље и унапређење партнерстава између организација цивилног друштва, институција, органа локалне самоуправе и пословног сектора, а посебно у циљу изградње грађанског друштва заснованог на владавини права, друштвеној солидарности и поштовању различитости;
– Допринос процесу приступања ЕУ и афирмацији европских вредности;
– Оспособљавање организација цивилног друштва за активизам на локалном нивоу у процесу интеграције Републике Србије у ЕУ;
– Допринос развоју партиципативне демократије и учешћу грађана у одлучивању на локалном нивоу;
– Побољшање квалитета живота грађана, посебно маргинализованих и дискриминисаних група кроз рад на унапређењу заштите људских и мањинских права;
– Креирање друштвеног амбијента који је подстицајан за цивилно друштво.

Укупан износ за финансирања пројеката који су усмерени ка финансирању пројеката невладиних организација је 8.920.000,00 динара. Упутство за подношење пријава и пријава (конкурсна документација), су доступни и могу се преузети са ове стране (на крају) или у просторијама Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију, Београд, Масарикова 5/XIII, канцеларија 1301 сваког радног дана од 09,00 до 16,00 часова. За додатне информације можете се обратити на телефон број 3061-530 или путем E-maila: аgencija.nvo@beograd.gov.rs.

Пријава са пратећом документацијом се подноси путем курира или лично (искључиво на Писарници Градске управе, Масарикова 5/XV, канцеларија 1505) или поштом. У оба случаја, у запечаћеној коверти на којој мора да пише: На предњој страни: Градска управа града Београда, Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију, Масарикова број 5, XIII спрат, Београд, Комисији за избор пројеката који су усмерени ка јачању капацитета цивилног друштва у 2010 год, НЕ ОТВАРАТИ. На задњој страни: Назив и адреса подносиоца пријаве.
Коверат треба да садржи формулар за пријаву (оригинал, 2 копије и електронску форму на CD-у) са пратећом документацијом назначеном у тачки 5. упутства.

Рок за подношење пријава са пратећом документацијом је 20. април 2010. године, до 16 часова. 

Неблаговремене, непотпуне и пријаве послате на други начин (нпр. факсом или електронском поштом) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Упутство и пријаву можете преузети на следећем линку: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1384319.