Радови на асфалтирању главне обреновачке улице су завршени у року, односно пре Ускршњих празника. Жеља општинског руководства је, али и обавеза, да главна улица добије изглед који и заслужује.

Укупни трошкови радова на коловозу и тротоару износе око 22 милиона динара. Ширина коловоза је седам, а дужина 1300 метара. Међутим, са овим се радови у главној улици не завршавају.

Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине дало је зелено светло за почетак реализације пројекта садње стабала у овој улици. У нови дрворед предвиђено је да се засади 54 саднице калемљеног кугластог јавора. То су такозване “школоване саднице”, са већ раније формираном кугластом крошњом. Због изгледа и величине, саднице су практичне у улицама са пуно објеката, струјних и телефонских каблова и бандера уличне расвете. Саднице ове врсте такође веома погодују и подземној инфраструктури, јер нису “раскошних” грана и корења. Ради заштите, око стабала биће постављени такозвани “метални корсети”.

 

 

 

 

Јавно предузеће за изградњу Обреновца започело је и радове на сређивању раскрснице код Цркве. Ово уско грло на правцу из Београда годинама ствара проблеме возачима и знатно успорава проток саобраћаја на овом прометном путу. Да би се стање побољшало биће оформљена још једна коловозна трака на улазу у град са условним семафором који ће пропуштати возила из правца Београда десно.